Nieuws items

Proteaveld op WK adoptiekids 2018

Poster WKadoptiekids 2018Het WK voetbal is al begonnen, maar wij tellen af: Zaterdag 23 juni begint het 9e WK Adoptiekids in Vianen met maar liefst 950 deelnemers uit 35 verschillende landen! Er zijn bijna 100 kinderen die voor Zuid-Afrika gaan spelen in 10 verschillende teams. Alle leefdtijdscategorien zijn vertegenwoordigd. Vereniging Protea sponsort een heel veld. Wij wensen iedereen heel veel plezier tijdens de unieke voetbalfestijn.

De organisatie van het WK Adoptiekids voorspelt: Het wordt druk! Drukker dan voorgaande jaren. Als je wilt komen kijken, kom dan op tijd naar Vianen. langeweg 4 - Sportpark Blankensteijn.

Aanmelden Proteadag 2018

Het programma op de Protedag 2018 begint om 10:30, op zaterdag 1 september in Vierhouten (Camping Paasheuvelgroep, Friemelt 31).

De Proteadag is voor leden en hun gezin. Nog geen lid, dan graag aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit ivm de evenementenverzekering. Bovendien wordt vanuit de contributie onvoorziene extra kosten betaald, zodat wij met elkaar en voor elkaar een leuk programma kunnen neerzetten. Naast de nieuwsbrief krijg je door het lidmaatschap toegang tot de besloten facebookgroep van Vereniging Protea om tips en ervaringen uit te wisselen. Het lidmaatschap van Protea kost slechts € 20,- per gezin voor een jaar.

Graag weten wij op hoeveel mensen we kunnen rekenen, daarom hanteren we een systeem van aanmelden voor deze dag, door de kosten voor de Proteadag over te maken op rekening NL67RABO0394855876 van vereniging PROTEA te Rotterdam. Maak je bijdrage over voor 1 augustus 2018.

De kosten voor de Proteadag zijn voor 2018 € 10,- per kind en € 7,50 per volwassene.

Graag vermelden met hoeveel personen je komt en de leeftijd van de kinderen (bijv. twee volwassenen en twee kinderen in de leeftijd van 1 en 3 = 2 v, 2 k (1+3)).

LAVA thema avond: Ontwikkelen begint met bewegen 19 juni 2018

Op 19 juni 2018 om 20:00 uur geeft Carla van Wensen een interactieve lezing over lichaamsgerichte therapieën.

Wist je dat niet begrepen - of niet gewenst gedrag, leerproblemen, (motorische) ontwikkelingsachterstand, pijnklachten en angsten op de loer liggen wanneer het kinderlijf en -brein elkaar niet begrijpen?

Om jezelf veilig te voelen, te kunnen focussen, je te verbinden met de wereld om je heen en tot handelen te komen is het van belang dat je lichaam weet dat het een voor heeft en achter, een boven en beneden en een links en een rechts. Pas dan kun je tot volledige ontwikkeling komen en jezelf ontplooien. Stress, (geboorte)trauma, ziekte of afgestaan zijn kan dit ontwikkelingsproces verstoren met negatieve gevolgen voor het denken-voelen en doen van het kind.

Tijdens deze interactieve lezing ontdek je hoe de bewegingsontwikkeling plaatsvindt, hoe deze onlosmakelijk verbonden is met de breinontwikkeling en krijg je inzicht in niet begrepen of niet gewenst gedrag, ontwikkelingsachterstand en niet begrepen fysieke klachten.

De lezing is gebaseerd op ideeën uit de reflexintegratie volgens INPP, de Masgutova-methode, Movement based learning, fysio-manueeltherapie en de 25 jaar praktijk ervaring van Carla van Wensen.

Deze avond zullen we vooral veel doen en zelf ervaren.

Carla van Wensen heeft een praktijk voor integrale kindertherapie. Naast het werken met kinderen in de praktijk heeft zij een aantal help-en doeboeken voor kinderen en jongeren geschreven.   www.carlavanwensen.nl

Nieuwe Kerk– Wijkcentrum ‘t Lichtpunt, Boulevard 2A, Zeist

19.30 – 20.00 uur           Ontvangst

20.00 uur                       Welkomstwoord door de dagvoorzitter

20.05 uur                       Lezing

20.45 – 21.00 uur           Pauze

21.00 uur                       Vervolg lezing en gelegenheid tot het stellen van vragen

21.45 uur                       Afsluiting

Entree

Voor LAVA-leden: € 8,00 per persoon of € 12,00 per ouderpaar; voor andere belangstellenden: € 10,00 per persoon of € 15,00,- per ouderpaar. Er is koffie/thee verkrijgbaar voor € 1,- per kopje.

Aanmelden

Tot 19 juni 2018 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en door het betreffende entreebedrag over te maken op

NL55 INGB 0000 7187 70 tnv LAVA te Rotterdam.

Bereikbaarheid

De kerk ligt aan de rotonde waar de Boulevard en de Verlengde Slotlaan samenkomen en vlakbij busstation Zeist. Er is een beperkte parkeergelegenheid op het terrein van de kerk. In de omliggende straten kan gratis geparkeerd worden.

De avond wordt georganiseerd door LAVA.

www.adoptie.org  https://nl-nl.facebook.com/lavaadoptieouders/